سیگار چیست؟
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ به خاطر بابای مهربونم که عمرشو صرف تعلیم وتربیت دانش آموزان وما کرد تا همه دکتر ومهندس بشویم .روحش همیشه شاد. به خاطر اینکه چون سکته قلبی ناگهانی ما را ترک کرد و ما را تنها گذاشت. من سعی کردم تمام علائم و راهکارهای آن را برای استفاده در دسترس همگان بگذارم به امید روزی که هیچ بابا ومامانی ناگهانی بچه هاشونو ترک نکنند و سایه آنها سالهای سال بالای سربچه هاشون بموند.هر کسی که از مطالب وبلاگ استفاده می کند یک فاتحه هم برای بابام بخوند.ممنون ."بابا خیلی خیلی خیلی دوستت دارم."
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان غلام_افرا و آدرس gholamafra20.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 379
بازدید دیروز : 45
بازدید هفته : 665
بازدید ماه : 664
بازدید کل : 223152
تعداد مطالب : 377
تعداد نظرات : 18
تعداد آنلاین : 1



كد ماوس



عکس قلب و لب



کد متحرک کردن عنوان وب


ابزار وبلاگ  ,کد تغییر شکل موس برای وبلاگها و سایتهاکد تغییرشکل موس

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
غلام_افرا
علمی / مذهبی /تاریخی
جمعه 23 اسفند 1392برچسب:سیگارومضرات آن, :: 18:26 ::  نويسنده : معصومه رستمی       

سیگار چیست؟

كلمه اى   اسپانيايى است كه از «سيگارا» به معنى «دركاغذ پيچيدن» مشتق شده است. در انگلیسی به سیگار معمولی یعنی   به برگ های خشک وبریده   شدۀ گیاه توتون که در کاغذ پیچیده شده باشد سیگارت ( cigarette ) می   گویند وبه سیگار برگ یعنی برگ های گیاه توتون که بطور مستقیم بدون   پیچیدن در کاغذ استفادهمی   شود سیگار می گویند.
 
توتون ، تنباکو و دخانیات- توتون   کلمه ای ترکی است و بهمعنای دود می باشد. . در عربی واژه توتون به “دخان ” و یا «دخانیات» و در انگیسی بهآن تاباکو و در ایران تنباکو ،و در فرانسه و آلمانی به آن   «تاباک» میگویند.

ترکیبات و موادتشکیل دهنده سیگار

مواد تشکیل   دهنده سیگار شامل دو بخش کلیمیباشد. الف-   عناصر ساختمانی ب- عناصر شیمیایی

الفعناصرساختمانی

این بخش   شامل: توتون، کاغذ، مواد نگهدارنده ،چسب،رنگهای شیمیایی جهت نوشتن مارک سیگار ، و اسانس است.

1- فیلتر   سلولزی (سلولز استات) سیگار  که با کاغذمتخلخلی بنام (PLUGWRAP) پوشیده شده است. وظیفه فیلتر خنک کردن و تمیز کردن دودسیگار است.                                                                      
 
  2- 
کاغذ(TIPPING) که فیلتر را میپوشاند و برخیاوقات برای تهویه بیشتر و کاهش تار(قطران) سیگار دارای   سوراخهای ریزی (پرفراژ) میباشد
 
  3- 
ترکیب تنباکو و کاغذ سیگاری که آن را احاطهکرده است. اگر از نزدیک نگاهی به کاغذ سیگار بیندازید ،   خط های هم فاصله ای راخواهید   دید که روی سیگار به صورت حلقه های موازی در می آیند و سیگار را به قرص هایباریک متوالی تقسیم می کنند . این حلقه ها که به حلقه های   سوخت معروفند ، ناشی ازضخامت   های مختلف کاغذ سیگار هستند و بدین ترتیب باعث کنترل سرعت سوختن سیگار میشوند یعنی وقتی سیگار آزادانه می سوزد قسمت های ضخیم ، سرعت   سوختن را کم می کنند ومانع   اشتعال سریع آن می شوند اما وقتی شخصی به سیگار پک می زند با رسیدن اکسیژن وبالا رفتن دمای قسمت های مشتعل ، ابتدا قسمت ضخیم مرزی و سپس   قسمت نازک می سوزد وبیشترین   دود را تولید می کند . علاوه بر این کاغذ سیگار حاوی ترکیبات شیمیایی استکه آنها نیز آهنگ سوختن را کم می کنند  .

4-چسب برای چسباندن اجزاء سیگار استفاده شده ومنشأ گیاهی دارد. که معمولاً از صمغ عربی بدین منظور استفاده   میشود.

5-برای نوشتن نام سیگار معمولاً از رنگ هایشیمیایی بدین منظور استفاده می شود.

ب- عناصرشیمیایی

سیگار حاوی   4000 نوع ماده شیمیایی میباشد و بیشاز80 ماده سرطانزا دارد.،که بسیاری از آنها در زمان روشن   کردن و کشیدن سیگار تولیدمی   شوند.لازم به ذکر است حرارت تولید شده در نوک سیگار روشن بالغ بر 900 درجه سانتیگراد می باشد که این حرارت بالا خود موجب تولید بسیاری از   ترکیبات شیمیایی دیگر میباشد.   در ادامه تعدادی از ترکیبات شناخته شده و مهم سیگار معرفی میگردد.

1-سلولز استات:اغلب فیلترهای سیگار  تجزیه پذیر درطـبیعت نبوده و درواقع 95 درصد آنها از جنس پلاستیک
 
سلولزاستات مـی باشند، کهسالها طول میکشد تا در طبیعت تجزیه و به چرخه محیط زیستبازگردند.

2-چسب سیگار از موادی پلیمری، مواد پایدار کنندهدر برابر تخریب توسط اکسیژن، مواد نرم و منعطف کننده و کاهش   دهنده حالت شیشه ای،مواد   تغلیظ کننده و ... تشیکل شده است. خود ماده چسب هنگام سوختن بوی بدی ایجاد میکند.

3-نیکوتین :نیكوتین یك آلكولوئید (شبه قلیا) بسـیـار سـمی و روغـن مانند میباشد. نیکوتین بی رنگ و دارای   بوی تندی می باشد. چنانچه در معرض هوا و نور قرار گیرد رنگش تیره شده و تبدیل   به صمغ میگردد.نیكوتینتاثیر   مضاعف تحریك و سركوب گردر بـدن دارد. یـك نـخ سـیگار حاوی 8 الی 20 میـلیگـرم نیكوتین است كه تنها 1 میلی گـرم آن هنـگـام   كـشــیدن سیـگــار جذب بدن میگردد.   شایان ذكر است كـه تـنـهـا2 الی 5 میلی گرم نیكوتین سبب تهوع و استفراغ وتنها60 میلی گرم از این ماده مرگ آور میباشد. راه های   ورودنیكوتین به بدن 3 طریقمیباشد:   جذب از طریق پوست جذب از طریق ریه ها جذب از طریق غشاء مخاطی بینی و دهانبیـشتـرین جـذب نیـكوتین از طریق استنشاق و آلوئولهای (كیسـه   های ریـز هـوایـی كهتبادل   گازها در آن ها صورت میگیرد) ریه می بـاشد. نیـكوتین پس از ورود به جریان خونمستقیما و سریعا به مغز میرسد و سپس در تمام بدن منتشر   میگردد. تـنها 10 الی 15ثانیه زمان كافی است كه پس از اولین پك شما به سیگار نیكوتین   به مغز شمابرســد.

مهمترین اثرنیكوتین نیز بر روی مغز اعمال میگردد اثراتی   كه باعث:

احساس لذت و خوشایند از كشیدن سیگار احساس   تحریك پذیری پس ازترك   سیگار میگردد. نیمه عمر نیكوتین در بدن 1 ساعت می بـاشد بـدین مــفهوم كه پس ازسپری شدن 6 ساعت از كشیدن سیگار تنها در حدود 0.031 میلیـگرم   از 1 میلی گرم نیكوتینجذب   شده در بدن باقی خواهد ماند.     

بدن   از طرق زیر از شر نیكوتین خلاصمیگردد: 1- 80 درصد نیكوتین توسط آنزیمهای كبد تجزیهمیگردد.2- نیكوتین درششها متابولیزه شده و به كوتینین و اكسید نیكوتین تبدیل   میگردد.3- كوتینین و دیگر موادمتابولیزه و باقی مانده نیكوتین نیزتوسط كـلـیه هـا جذب شده   و از طریق ادرار دفعمیگردند.   نیمه عمر كوتینین 24 ساعت میباشد بنابراین با آزمایش ادرار حتی تا 2 روزبعد قادر می بـاشید تشخیص دهید فرد اخیرا سیگار كشیده یا   خیر. برخی افرادكبدشانآنزیم   كمتری به مـنـظور تــجزیه نیكوتین ترشح كرده بنابراین اینگونه افراد در روزبه تعداد سیگار كمتری برای تداوم اثرات سیگار نیازمندند.   افرادی كه بطور مداومسیگار   می كشـنـد بـدنشـان نـسبت به نـیكوتین مقاومت حاصل كرده و برای دستیابی بهاثرات سیگار به تعداد سیگار بیشتری نیاز دارند. اثرات   نیكوتین بر بدن نیكوتینعملكرد   بدن و مغز شما را دگرگون میـكـند. نتیجه نـهایـی متناقض میباشد: نیكوتین همنیرو بخش و محرك و هم سركوبگر و آرامش دهنـده اسـت.

نـیكوتین   اثرات زیررا در بدن ایجادمیكند: 1- نـیـكوتـین سبـب تـرشـح فـوری آدرنالین میگردد. با اثر آدرنالین هنگامی كـه شـمـا وحشتزده هستید و یا   حالت هجومی پیدا میكنیدآشنا   هستید: ضربان قــلبتان سریعتر شده، افزایش فشار خون، تنفس سریع و كم عمق،افزایش گلوكز خون، كـاهـش دمای پـوسـت، تحریك سیستم عصبی مركزی.   خـود نیـكوتـیـننـیز   به نوبه خـود مـانـع تـرشـح هورمون انسولینمیگردد (انسولین قند خون را كاهشمیدهد) بـنابراین نیكوتین سبب میـشـود گلوكز بیش از معمول در   خون وجود داشته باشدكه   بـاعث مـی گــردد شـخـص احساس گرسنگی كمتری كند. 2- نیكوتین متابولیسم پایه را افزایش می دهد یعنیفرد كالری بیشتر از معمول خواهد سوزاند. بنابراین به مرور   زمان وزنشان كاهش خواهدیافت. 3- نیكوتین سببافزایش   ترشح استیل كولین می گردد .افزایش استیل كولیــن باعــث افزایش فعالیتهاینورونهای مغزی، بهبود سرعت عمل واكنش شما به محركات، افزایش   توانایی تمركز كردنمیشود. 4- افزایش ترشحدپامین:   این همان عاملی است كه به فرد در پـی اسـتـعـمـال سـیگار حس خوشی و نشاطمیدهد. 5- سبب آزادسازی   گلوتامات كه سبب افزایش یادگیری و حافظه می گردد. 6-افـزایش تـرشـح آنـدروفـیـن. آندروفین یك مسكندرد طبیعی بدن است و خـاصـیـتـی همچون مرفین   دارداما در دراز مدت نیكوتین اثرات مخرب زیر   را بدنبالدارد: 1- فشارخون   بالا.2- انسدادعروق   خونی و در پی آن سكته قلبی و مغزی.3-كاهش ویتامین سی4-كاهش   كارایی سیستم ایمنی بدن.5- سرطان دهان، گلو، حنجره وریه.6- برونشیت وآمفیزم.7- زخممعده.8- كاهش وزن.9- كاهش حواس بویایی وچشایی.10- چین و چروكپوست .11- ناباروری درمردان.

مقادیر تغلیظ   شده نیکوتین موجود در تنباکو بهعنوان   حشره کش مورد استفاده قرار میگیرد.نیکوتین به اندازه هروئین قدرت اعتیادآوریدارد و پس از نخستین پک تنها 10 ثانیه طول میکشد که   نیکوتین به مغز برسد.مصرفنیکوتین   در فرد سیگاری ایجاد تحمل و وابستگی میکند. علایم محرومیت از نیکوتینشامل: تحریک پذیری-خشونت طلبی-اضطراب-عصبی شدن-کاهش   تمرکز-سر گیجه-سبک شدنسر-اختلال   در خواب-یبوست-خشکی دهان-گلو درد-درد دست ها و پاها-تعرق-افسردگی-زخم هایدهانی-خستگی-گرسنگی-سرفه-احساس فقدان وهوس کشیدن سیگار   میباشند.     

4-آمونیاک:آمو نیاک خالص، گازی است فرار که خاصیتقلیایی شدیدی داشته و نسوج مخاطی را به شدت تحریک می کند.   این گاز یکی از عوامل مهمدرایجادتحریکاتنسوجی   ( به ویژه ریه ها ) در جریان سیگار کشیدن است.وقتی آمونیاکهمراه با دود سیگار جذب خون می شود بر خاصیت قلیایی بودن خون   می افزاید و اختلالاتیاز   نظر اسیدی یا قلیایی بودن خون ایجاد می کند و در نتیجه به عنوان سم و ماده زایدبرای متابولیسم حیاتی بدن ایفای نقش نموده و مقداری از قدرت   حیاتی بدن را تلف میکند. اضافه   کردن آمونیاک به سیگار باعث میشود بخارات نیکوتین سریعتر جذب ریه هاگردد .

5-منو اکسید کربن :مونواکسید کربن گاز بی بو و بیرنگی است که بسیار کشنده و سمی میباشد. باعث سرگیجه، سردرد،   بیهوشی، نارسایی تنفسیو   مرگ میشود. منواکسید کربن اکسیژن رسانی به عضلات، مغز و بافتهای بدن را به دلیلاشباع فوری مولکولهای هموگلوبین با این گاز به شدت کاهش می   دهد.در حدود ۱۰% از خونسیگاریها   را منو اکسید کربن تشکیل می دهد .زیرا در ازای هر نخ سیگار که مصرف می شودبه میزان ۲% کربوکسی هموگلوبین در خون فرد سیگاری افزایش می   یابد که این عامل درتشدید   سکته قلبی موثر است.هر نخ سیگار، 500 سانتیمتر مکعب دوددارد.

6-آرسنیک:یک ماده بسیار سمی است که در حشره کش هاو آفت کش ها و به عنوان مرگ موش استفاده میشود. باعث آسیب   های شدید به ارگانهای بدنگردیده   و میتواند سرطانزا نیز باشد.آرسنیک یک عنصر ثابت، مواد زنده است و به مقدارکافی در ناخن ها ، مو، کبد، مغز و تیروئید انسان یافت می شود   و هر گاه مقادیر زیادیآرسنیک   در احشاء متمرکز شود سبب مسمومیت حاد یا مزمن می شود.آرسنیک سیگار نیز بهصورت گاز ارسئین از طریق ریه ها، کبد، کلیه ها و طحال جذب   بدن شده و پس از ۲ هفتهدر   پوست و مو و استخوان جایگزین می شود و حتی از طریق جفت مادر وارد خون جنین شده وسبب تولید نوزادی کم وزن و کم حافظه و حتی سقط جنین می   شود.هم چنین در بروز سرطانلب   نیز دخالت دارد.

7-اسید سیانیدریک:اسید سیانیدریک که به نام هایسیانور ئیدروژن و جوهر بادام تلخ نیز شهرت دارد یکی از مواد   مضر و سمی موجود در دودسیگار   است. این ماده کشنده از کروه سیانور ها است.هنگام سیگار کشیدن مقادیر زیادیاز این اسید تبخیر شده و وارد ریه ها و سپس خون می شود و با   آهن موجود درهموگلبولین   خون انسان ترکیب شده و از طریق فلج کردن مرکز تنفسی در بصل النخاع ،اعمال تنفسی ریه ها را مختل کرده و گاهی مرک در اثر خفگی   ناشی از فقدان اکسیژن بااسید   سیانیدریک سیگار مشاهده می شود.

8-کربور های هیدروژن: ساختمان مولکولی آنها تنهااز هیدروژن و کربن تشکیل یافته است . معمولا خاصیت سرطانزایی   دود سیگار ناشی ازهمین   کربورهای هیدروژن است. در واقع وقتی کربور های هیدروژن پس از جذب وارد خون وسراسر بدن شدند استعداد ابتلاء به سرطان را در تمام نسوج بدن   و به ویژه مجاری تنفسیکه   مستقیما در بر خورد با دود سیگار هستند ایجاد می کنند.

9-مواد رادیو اکتیو:در توتون سیگار تششعات رادیواکتیو ی سرب و پولونیوم وجود دارد که سرطانزا هستند.پولونیوم   و سرب پس از سالهاکشیدن   در ریه ها متمرکز شده و وارد خون می شوند و از آنجا به سایر اعضای حساس بدنمی رسند.تششعات رادیو اکتیو بر ریه ها، چشم ها، خون و پوست   عوارضی جبران ناپذیری میگذارد.   یکی      از موارد استفاده از پلوتونیوم بکار بردن آن درتولید بمب اتمی می باشد.طبق تحقیقات جدید صورت گرفته توسط   موسسه تحقیقاتی U.C.L.A دانشگاه کالیفرنیا، بیشتر از چهار دهه است که شرکتهای   دخانیات، از این موضوع که دودسیگار   حاوی ذرات رادیواکتیو آلفاست، مطلع بوده اند. ذراتی که عامل سرطان زایی سیگاراست ، اما عمداً این مسئله را از عموم مخفی نگه داشته   اند.بررسی دهها سند و مدرکموجود   در صنعت دخانیات، که پیش از این بدون بررسی و تحقیق مانده بود، و تنها در سال۱۹۹۸طی موافقتی قانونی، اجازه ی تحقیق و بررسی بر آنها داده   شد ، نشان می دهد کهاز   سال ۱۹۵۹ صنعت دخانیات از این مسئله که توتون و تنباکو مورد استفاده در سیگارحاوی مواد رادیو اکتیو است، آگاه بوده اند و خود شرکت های   دخانیات، تحقیقات عمیق وگسترده   ایی را در مورد خطرات و تأثیرات مواد رادیو اکتیو بر افراد سیگاری را ازهمان زمان آغاز کردند.صنعت دخانیات نه تنها از خطر سرطانی   شدن سلول های ریه آگاهبوده   ، بلکه حتی محاسبات مقداری رادیو بیولوژیکی «  تأثیر تابندگی یک ماده بر یکارگانیسم » برای تخمین میزان دز ماده رادیواکتیو ساطع شده از   دود سیگار، و همچنینمیزان   جذب آن توسط ریه ها در بلند مدت را انجام داده است . تحقیق منتشر شده درتاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۱ در نشریه ی تحقیقاتِ تنباکو و نیکوتین   ، وابسته به انجمنتحقیق   بر نیکوتین و تنباکو « S.R.N.T » نیز بر جزئیاتِ آگاه بودن صنعت دخانیات،  درمورد مسئله رادیواکتیویته بودن دود سیگار و همچنین تلاش آنها   برای سرکوب ایناطلاعات   می افزاید.پروفسور Karagueuzian می گوید پلونیوم ۲۱۰ در تمام سیگارهای مارکداخلی و خارجی یافت می شود، این ماده توسط برگ های تنباکو از   گاز رادن ۲۲۲، که دراتمسفر   وجود دارد جذب می شود، طریقه ی راحتتر دیگری برای جذب پلونیوم ۲۱۰ ، کودهایشیمیایی دارای فسفات بالاست که در مزارع پرورش تنباکو   استفاده میشود.

10-فرمالدئید:که ماده بی رنگ و بسیار سمی میباشد که باعث آزار   چشمها و پوشش مخاطی، اشک ریزش، سردرد، سوزش گلو، اشکال در تنفس، مشکلات پوستی،   افزایش اسیدیته خون، تنفس کم عمق و سریع، کاهش دمای بدن، کما و مرگ میشود. این   ماده سرطانزا نیز میتواند باشد .

11-نیتروز آمین:از واکنش نیکوتین و سایر ترکیبات آمین دار با   نیتریت موجود در تنباکو تولید میشود. این ماده نیز به شدت سرطانزا است .

12-استون:مایع فرار و معطری است که به عنوان حلال به کار میرود   ، استون به پوست، دهان، کلیه ها، کبد و اعصاب آسیب رسانده و باعث نواقص مادرزادی   میشود .

13-اکریل آمید:که ماده بسیار سمی است که در حیوانات سرطانزا   میباشد. باعث تحریک پوشش مخاطی، تعریق، تهوع، سستی، اشکال در تکلم، ضعف دست ها و   پاها و آسیب به غدد دستگاه تولید مثلی مردان شود .

14-اکرولین:بسیار اشک آور و تحریک کننده ریه ها است .

15-بنزن:یک ترکیب آروماتیک(حلقوی معطر) است که از ذغال سنگ و نفت خام بدست می آید و به عنوان حلال مصرف میشود . سرطانزا بوده و میتواند باعث خواب آلودگی، افزایش ضربان قلب، گیجی، سردرد، سرگیجه، افزایش فشار خون، لرز، استفراغ، بیهوشی و نهایتا مرگ شود .

16-وجود خون خوک در برخی از سیگار های خارجی:بهنوشته روزنامه لبنانی الانتقاد ، یک پروفسور استرالیایی فاش   کرد که در شرکتهایدخانیات   برای ساخت فیلترهای سیگار از مشتقات خون خوک استفاده می‌شود در حالی که  متأسفانه  روزانه بیش از ۱۰۰میلیون مسلمان در کشورهای عربی از این سیگارهااستفاده می‌کنند.الانتقادبا اشاره به این خبر افزود: به گفته   پروفسور سایمون شابمندر   یکی از دانشگاههای استرالیا ماده هموگلوبین که از خون خوک استخراج می‌شود برایانسجام بافت فیلتر سیگار به آن افزوده می‌شود.پروفسور شابمن   تاکید کرد که پس ازخواندن   یک تحقیق علمی هلندی که در اواخر سال گذشته در خصوص آزمایشات و تحقیقاتمیدانی در مورد کالاهای      XX مصرفی   و مواد بکار رفته در ساخت آنها به این کشف دست یافتهاست.وی افزود: در یک بخش از این تحقیق مراحل تولید سیگار با   جزئیات کامل شرح دادهشده   است.

به گفته   پروفسور استرالیایی بر اساس این تحقیقمشتقات خون خوک در تولید ۱۸۵کالای مصرفی از جمله فیلتر سیگار بکار می‌رود.ویافزود: آزمایشات انجام شده در دانشگاه سیدنی این تحقیق هلندی   را ثابت می کند.سخنگویشرکت   دخانیات ایران با هشدار نسبت به مصرف سیگارهای قاچاق مدعی شد: برخی شرکت‌هایتولیدکننده سیگار از مشتقات خون خوک برای ساخت فیلتر سیگار   استفاده و این سیگارهارا   بیشتر به مقصد کشورهای اسلامی قاچاق می‌کنند.به گزارش ایسنا، وی در این بارهتوضیح داد: این موضوع حتی از سوی برخی مراکز تحقیقات کشورهای   غربی نیز مورد تایید واز   سوی برخی شرکت‌های خارجی نیز این مساله افشا شده است. به گفته او متاسفانه   برخیشرکت‌های خارجی برای بهبود وضعیت فیلتر و انسجام بافت فیلتر   سیگار از مادههموگلوبین   که از خون خوک استخراج می‌شود، استفاده می‌کنند که این مساله در سیگارهایقاچاق که کوچکترین نظارتی در خصوص واردات آن‌ها وجود ندارد،   به وفور دیدهمی‌شود.

17-کادمیوم:این فلز سنگین در ساخت باطری ها کاربرد داشته و باعث   ایجاد مشکلات مجاری تنفسی و کلیه ها، آسیب به کبد، پوکی و نرمی استخوان   میشود . میتواند سرطانزا نیزباشد . 
  18-کافئین:باعث افزایش کاذب انرژی و بروز بی   قراری و بی خوابی میشود.

19-کلروفرم: باعث ایجاد مشکلات کبدی و کلیوی،نواقص   مادرزادی و مشکلات پوستی میشود .

20-مس:مس در عملکرد طبیعی برخی آنزیم های بدن اختلال ایجاد   میکند .

21-بنزوپرین:این ماده در پی احتراق ناقص مواد ارگانیک(آلی)   تولید میشود که بسیار موتاژن و سرطانزا میباشد .

22-آلومینیوم:باعث درماتیت تماسی و افزایش ریسک آلزایمر   میشود .

23-د.د.ت:در طی جنگ جهانی به عنوان حشره کش کاربرد داشته است.   باعث ایجاد تومور به ویژه در کبد میشود .

24-اتانول:اثرات اتانول بر بدن بسیار زیاد و از آن جمله میتوان   به آسیب های کبدی این ماده اشاره نمود.

25-سرب:سرب باعث کاهش ضریب هوشی، تهوع، درد شکم، تحریک پذیری،   بی خوابی، بی حالی شدید، سردرد، تشنج، کما، یبوست، استفراغ، کاهش اشتها، کم   خونی، مشکلات کلیوی و تولید مثلی، کرامپ، پرفعالیتی مزمن، مسمومیت مغزی، ناتوانی   در یادگیری و آسیب به لثه ها میشود .

26-مگنزیوم،متانول،جیوه،نفتالین،وینیل کلراید، نیترات   پتاسیم،تولوئن .......و صدها ماده شناخته و ناشناخته دیگر

برخی از موادجانبی درتوتون سیگار

مخمر،   سرکه، اوره، انواع روغن ها، انواع الکلها، قندها، نشاسته، نمک، جوش   شیرین، گلیسیرین، کاکائو، کافئین، فیبر، پودر میوهها، انجیر، کشمش، وانیل، آب، عسل، شکلات، کره، موم.این   مواد به عنوان طعم دهنده،نگهدارنده،   افزایش رطوبت و ملایم ساختن طعم سیگار مورد استفاده قرارمیگیرند .

      
   

قطران یا تارسیگار چیست؟         

   

تار(قطران)     ترکیبی صمغ مانند، قهوه ای و چسبناکاست و از صدها ماده شیمیایی مختلف (هیدروکربنهای پلی آرو     ماتیک، آمین های آروماتیکو     ترکیبات غیر ارگانیک)که بسیاری از آنها سمی، سرطانزا و جهش زا میباشند، تشکیلیافته است. تار از سوختن تنباکو و     سایر مواد گیاهی حاصل میشود. تار ذرات ریزیمیباشد که هنگام پک زدن بهسیگار وارد ریه ها شده و در آنجا     تجمع می یابد. در حدود 70 درصد     تار موجود در دود سیگار درون ریه ها رسوب میکند. تار مانند دوده موجود دردودکش، درون ریه های شما رابصورت     یک لایه ی چسبناک می پوشاند. فردی که روزانه 20 نخسیگار دود میکند سالانه 210 گرم (یک فنجان پر) تار وارد     ریه های خود میکند. بو ورنگ     سیگار مربوط به تاراست. تار همچنین بروی پرزهای (مژکها) ریه ها چسبیده و     عملکردطبیعی     آنها را مختل میکند. این پرزها با حرکت روبه بالا باعث خارج شدن مواد زاید،میکروبها، گردوغبار وآلودگی ها از     ریه ها میشوند. تار میتواند بروی لباس و یا پوستبدن نیز بچسد. آخرین پک سیگار دو برابر بیشتراز نخستین پک     سیگار حاوی تارمیباشد .مهم     ترین عامل سرطان زایی تار،ماده ای به نام «بنزوآپین» میباشد.

   

انواعسیگار

   

1- سایز     معمولی(KING SIZE)         
    2- 
سیگار باریک(SLIM) 
    3- 
سیگار پهن(WIDE)
    4- (
ملایم) لایت(LIGHT) و     یاکم     تار(LOW     TAR) 
    5- (
خیلی ملایم) آلترالایت(ULTRA LIGHT) 
    6- 
منتول (دارای اسانسنعناع)(MENTHOLS): احساس     خنکی را القا میکند.
   
   

   

مفهوم رنگبندیپاکت های سیگار:

   

1- پاکت قرمز:طعم کامل و قوی2- پاکت سفید و یا     طلایی:     لایت3- پاکت آبی و یا نقره     ای:آلترالایت4- پاکت سبز:     منتول5- پاکت سبز کم رنگ:     منتول لایت6- پاکت قرمز     تیره:سیگار بدونفیلتر.

   

تفاوت بین سیگارلایت با سیگار معمولی:

   

درجه     بندی سیگارها توسط ماشین هایسیگارکش(smoking machines) تعیین میگردد. این دستگاه ها به     تمام نخهای سیگار بطورمشابه     پک میزنند.           سیگارهای لایت که بوسیله این     ماشین ها کشیدهمیشوند     درجه نیکوتین و تار کمتری را نشان میدهند. اما درعمل  به دلایل زیر هیچتفاوتی میان سیگارهای ملایم     (لایت) با سیگارهای معمولی وجود ندارد:1- اطراف فیلتر سیگارهای لایت چند     سوراخ ریز تعبیهمیشود     تا تهویه فیلتر افزایش یابد. هنگام پک زدن به سیگار هوا با دود سیگار ترکیبشده و آن را رقیق تر میسازد. اما     در عمل این سوراخها توسط فرد سیگاری با لبها و یادستها بطور ناخودآگاه مسدود میگردند. بنابراین دیگر سیگار     "لایت" نخواهدبود. 2- فرد سیگاری برای جبران کاهش     نیکوتین جذب شدهتوسط     سیگارهای لایت تعداد و عمق پک هایی که به سیگار میزند، و یا تعداد نخ سیگارمصرفی روزانه خود را افزایش میدهد.3- نحوه کشیدن سیگار افراد سیگاری با     ماشین هایسیگار     کش متفاوت است. و هیچ دو فرد سیگاری مشابه هم به سیگار پکنمیزنند.برخی     افراد برای ترک سیگارنیز     به سیگارهای لایت روی می آورند، اما این کار بی فایده و غیر اصولیاست.

   

 نام‌هایتجاری معروف انواع سیگار در بازار ایران

   

انواعسیگارهای ایرانی :فروردین، اردیبهشت، تیر، بهمن، 57، اشنوویژه، زر، شیراز، بیستون، کاسپین

   

انواع سیگارهای خارجی :مارلبورو، کپتان     بلک، دیویدف، سیگار کمل (Camel)، سیگار     وینستون (Winston)، مریت، دانهیل (Dunhill)، کنت (Kent)، سیگار اسی، پین، پال     مال (Pall Mall)، مگنا،مونتانا، شیکاگو، زِست (Zest)، اِسِه، بنسون     اند هجز، سیگار مادوکس، بوند، مونتانا، سون     استار، تریاستار

   

عوارض و مضراتسیگار

   

سیگار     یک قاتل حرفه­ای است که به جای کشتن سریعمقتول آنرا به آرامی و سر فرصت و با بدترین شکل­خود به دام مرگ و تباهی می­کشاند. بعضی از عوارض دخانیات آنقدر دهشتناک است که در مقابل آن     مرگ رنگمی­بازد.

   

از جمله ضررهای     سیگار که طی     تحقیقات به آنها پی بردند، می توان به موارد زیر اشاره     کرد:

   

۱سرطان :طبق     تحقیقات ۴۰ عنصر سرطان زا در دودسیگار وجود دارد. بر این اساس، احتمال مبتلا شدن افراد     سیگاری به انواع سرطان هاییاز     قبیل : زبان، دهان، غدد، بزاق و حلق، سرطان بینی، گلو، مری، حنجره، معده،     کلیه،آلت     تناسلی مرد، لوزالمعده و مقعد وجود دارد.

   

۲تغییر شکل دادن سلولهای جنسی درمردان :استعمال دخانیات باعث کاهش تعداد     اسپرم و کاهش جریان خون درآلت     تناسلی مردان و ناتوانی جنسی در این افراد می شود. ناباروری جنسی در مردانسیگاری نیز متداول تر از افراد     غیر سیگاری است.

   

۳سرطان رحم و سقطجنین :استعمال دخانیات در دوران بارداری     می تواند باعث افزایش خطرزایمان     نوزاد با وزن کم و بروز مسایل بهداشتی در آینده شود. سقط جنین در مادرانسیگاری ٢ تا ٣ برابر بیشتر است.

   

۴تغییر رنگ انگشتان ولبها:قطران     موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات رویانگشتان و ناخنها جمع شده و باعث     تغییر رنگ آنها به قهوه ای مایل به زرد می شود. همچنین     سبب تغییر رنگ گوشه لب ها به قهوه ای تیره می شود.         

   

۵ -زخم معده:استعمالدخانیات مقاومت معده را در برابر     باکتریها پایین می آورد؛ همچنین باعث تضعیف معدهدر خنثی سازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا     خوردن و بر جای ماندنباقیمانده     اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن میشود.

   

۶ -بیماریهایقلبی:استعمال     دخانیات باعث افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون،افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و گرفتگی عروق و نهایتا     ایجاد حمله قلبی و سکتهمی     شود.

   

۷ -پوکی استخوان و فساد دندانها:منواکسید     کربن یکی از اصلی ترین گازهای سمی در خروجی اگزوزاتومبیل و دود سیگار است، میل ترکیبی این گاز با خون بسیار     بالاتر از اکسیژن است. این     گاز باعث کاهش قدرت عمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفه ای می شود. همین عاملسبب پوکی استخوان می شود.جرمی که     همگام کشیدن سیگار روی دندانها باقی می ماند، بهمرور زمان سبب فساد دندان ها می شود.

   

۸ -سرطان پوست:پوستهپوسته شدن و برجسته شدن نقاطی از     پوست عواملی هستند که یک علت آن سیگار میباشد.

   

۹ضایعاتشنوایی:سیگار     کشیدن سبب عفونت گوش میانی می شود و در کارکرد آناختلال به وجود می آورد.

   

۱۰چین وچروک:استعمال     دخانیات باعث از بین بردن پروتئین های انعطاف دهندهپوست می شود؛ همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروقپوست می گردد. همین عامل سبب چین و چروک پوست می شود.

   

11-مواد     درون دودسیگار     روی اجسام می‌نشیند و اطرافیان فرد سیگاری از جمله کودکان این اشیاء را لمسمی‌کنند و از این طریق سموم موجود     در دود سیگار به بدن آنان منتقلمی‌شود.

   

12-دود دست دومسيگار:

   

دود     سيگار دست دوم، دود سيگاري است كه به محيطوارد مي شود و ديگران آن را استنشاق مي كنند.اين دود     مخلوطي از دود سيگار و بازدميك     فردسيگاري است كه از دهان خود به بيرون منتقل مي كند. طي يك ساعت در اطاق پر     ازدود     سيگار، يك فرد غيرسيگاري ممكن است معادل كشيدن 15سيگار فيلتردار، مواد سميموجود در دود سيگار رااستنشاق     كند. طبق گزارش هاي سازمان جهاني بهداشت، يكي از هر 10 مرگ     ناشي از تنباكو، براي افراد سيگاري دست دوم اتفاق مي افتد. بين 70 تا 90درصداز مردم غيرسيگاري در معرض دود     سيگار افرادسيگاري هستند. در طول دو دهه گذشتهدانشمندان اثبات كرده اند كه همه بيماري هاي ناشي از     سيگاركشيدن، در افراد سيگاريدست     دوم هم ممكن است ايجاد شود مثلاً سرطان ريه يا بيماري هاي قلبي-عروقي. زناني     كهشوهر     سيگاري دارند 91 درصد بيش از ساير زنان به بيماري هاي قلبي مبتلا مي شوند. علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان ريه و مرگ به دليل اين     بيماري هم در اين خانم ها 2 برابر     ديگران است. حتي وقتي اين زنان باردار مي شوند احتمال سقط و مرده زاييبيشتري در آنها وجود دارد.ترکیبات     نیکوتین خون نیمی از کودکان ایرانی، بالاتر از حدمجاز است و  والدین بسیاری از این کودکان حتی یک­بار     نیز سیگار مصرف نکرده­اند.نیمیاز     کودکان جهان (حدود 700 میلیون نفر) در معرض استنشاق دود تحمیلی سیگار قراردارند.کارشناسان با گردآوری داده‌هایی     از 192 کشور محاسبه کرده است که سالانه درسراسر جهان حدود 600 هزار مورد فوت به واسطه در معرض دود     دست دوم سیگار قرار گرفتن  بوده     است.

   

13- دود دست سومسیگار:

   

 حتی سیگار کشیدن در بیرون از خانه و در محیط بازخطر سیگار را برای     دیگران ( افراد غیر سیگاری بخصوص کودکان و فرزندان ) از بین نمیبرد.
   
یک تهدید بهداشتی جدید     را به سیگار کشیدن اضافه کنید: (همو طنان عزیز  لطفاً خطر را جدی بگیرید و از بغل کردن و بوسیدن کودکان خود توسط     افراد سیگاریجلوگیری نمایید )

   

علاوه     بر آسیب ناشی از خود سیگار کشیدن (دود سیگاردست اول) و استنشاق دود سیگار محیطی (دود سیگار دست دوم)،     دود سیگار دست سوم هم  بهخصوص     برای نوزادان و نوپایان خطرناک می باشد.

   

به     گزارش لایوساینس یک بررسی جدید نشان می‌دهد کهباقیمانده‌های نیکوتین که در سطح اجسام باقی می‌ماند، می‌تواند     با سایر موادشیمیایی     دیگر در هوا واکنش کند، و مواد سرطان‌زای قویی را تشکیل دهد - مواد شیمیاییکه با سرطان‌های گوناگون پیوند     دارند.

   

در     حالیکه دود سیگار دست اول به طور مستقیم بوسیلهفرد سیگاری  استنشاق می‌شود، و دود سیگار دست دوم دود     سیگاری است که به محیط واردمی‌شود و دیگران آن را استنشاق می‌کنند،‌ دود سیگار دست     سوم  باقیمانده دود محیطییا     دست دوم بر روی سطوح است.

   

هوگو     دستایلاتس، متخصص شیمی در آزمایشگه ملیلاورنس برکلی در سانفرانیسیسکو و یکی از این پژوهشگران     گفت: "سوختن توتون، نیکوتینرا به شکل بخار آزاد می‌کند که به شدت جذب سطوح درون خانه     مانند دیوارها، سقف‌ها،فرش‌ها،‌     پرده‌ها و اسباب و اثاث خانه می‌شود. نیکوتین می‌تواند روی این مواد برایروزها، هفته‌ها و حتی ماه‌ها باقی     بماند."

   

دانشمندان     از چندین سال قبل می‌دانسته‌اند که دودسیگار روی سطوح می‌‌نشیند و در آنجا می‌تواند با سایر مواد     شیمیایی وارد واکنش شود. اما     به گفته پژوهشگران  این بررسی جدید نشان داد که واکنش‌های دود سیگار     باقیماندهدر     محیط می‌تواند به ایجاد مولکول‌‌هایی در هوا بینجامد که تا به حال به     عنوان منبعمواد     آلاینده زیانبار نادیده گرفته شده بودند.         

   

دستایلاتس     و همکارانش تشکیل مواد شیمیایی زیانباردر هوا پس از سیگار کشیدن را مورد بررسی قرار دادند. و     دریافتند دود سیگار با یکیاز     مواد شیمیایی به خصوص وارد واکنش می‌شود.

   

دستایلاتس     گفت:‌"بررسی ما نشان می‌دهد که ایننیکوتین باقیمانده در محیط با اسید نیترو محیطی وارد واکنش     می‌شود و نیتروزامین‌هایسرطانزای     خاص توتون یا TSNA ‌ها     را به وجود می‌آورد. TSNA ها جزو     مواد سرطان‌زایقدرتمند     و وسیع‌االاثر هستند که هم در توتون سوخته‌نشده و هم دود توتون وجوددارند."

   

این     پژوهشگران از سلولز به عنوان مدلی از موادداخل خانه استفاده کردند، و آن را در معرض دود سیگار قرار     دادند. آنها سپس سلولز رابرای     سه ماه در معرض غلظت‌ "بالا اما قابل‌ قبول" اسید نیترو قرار دادند.     میزان TSNA های تشکیل‌شده پس از قرارگیری در     معرض اسید نیترو، 10 برابر بیشتر بود. اینپژوهشگران همچنین دریافتند که TSNA ها     به سرعت تشکیلمی‌شوند.

   

سرپرست     این پژوهش‌، محمد سلیمان، از آزمایشگاهبرکلی، در این باره گفت: ‌"با توجه جذب و حفظ     مقادیر بالای نیکوتین در سطوح درونخانه، از جمله لباس‌ها و پوست انسان، یافته‌های ما بیانگر     آن است این دود دست سوماز     طریق جذب از راه پوست، استنشاق غبار و بلع  یک خطر بهداشتی قبلا مورد     توجه قرارنگرفته     است."

   

از     آنجایی که اغلب وسائل نقلیه مقداری اسید نیتروآزاد می‌کنند که می‌تواند به بخش مسافران نفوذ کند،‌     همچنین آزمایش‌های در سطوحداخلی     ماشین افراد شدیدا سیگاری از جمله سطح استیل جعبه داشبورد انجام شد. ایناندازه‌گیری‌ها نشان‌دهنده     میزان قابل‌ توجه TSNA‌ها     در این محلبود.

   

افراد     بیش از همه از طریق استنشاق غبار یا تماسپوستی با فرش یا لباس‌ها در معرض این TSNAها قرار می‌گیرند، بنابراین دود سیگار دستسوم بیشترین

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: